Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?
Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata
Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.
Jistě už pečete cukroví, a tak vám možná přijde vhod několik rad, i když některé z nich už jistě znáte....
Vyklopit z formiček
Pokud nejde pečivo po upečení vyklopit z formiček, postavte ho na mokrou utěrku nebo do nádoby s trochou vody. Vlhko pomůže cukroví z formiček snáze vyklopit.
Jak na marcipán
Když se marcipán hodně lepí na ruce a na vál, dejte ho zabalený v potravinářské fólii na chvíli do lednice.
Pokud se marcipán drolí a praská, přidejte trochu moučkového cukru, zahřejte v dlaních a dobře propracujte.
Loupání a chuť starých ořechů
Staré ořechy se nejen špatně loupají, těžko se jim vyndávají jádra, a ani jejich chuť již není nejčerstvější.
Pět dní před loupáním ořechy namočte do mírně osolené vody. Výsledkem budete mile překvapeni.
Náhrada prášku do pečiva
Chybí-li vám při pečení prášek do pečiva, nahradí ho rum. Stačí když do těsta přidáte 3 až 4 lžíce alkoholu, což zhruba odpovídá jednomu sáčku prášku.
Pudink
Nepřipálí se, když dno a strany hrnce před vařením vymažeme máslem.
Lesknoucí se cukroví
Chceme-li, aby se pečivo hodně lesklo, potřeme je hned po upečení trochou oslazeného mléka se škrobovou moučkou.
Nepečené cukroví
Zužitkujeme všechny nepovedené kousky pečeného cukroví, zbytky polev, krémů, čokolády a oříšků. K přípravě kuliček nebo salámů zužitkujeme zbylé suroviny z předešlého pečení. Pokud je nemáme, použijeme sušenky nebo piškoty, které rozdrtíme.
Aby se nůž nelepil
Pro krájení lepivých potravin (kandované ovoce, fíky, datle) „namáčíme“ nůž do hladké mouky, stejně i hrany formiček na vykrajování.
Aby marmeláda nevytékala
Chceme-li zabránit vytékání marmelády ze slepovaného cukroví, zahustíme ji strouhankou z piškotů. Do řídkých povidel použijeme perník na strouhání.
Loupání lískových ořechů
Abychom lískové ořechy zbavili slupky, na sucho je v hrnku opražíme (za stálého protřepávání, až začne slupka praskat) a pak je promneme v čisté utěrce.
Foto: Emco
Zpět 0 příspěvků