Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?

Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata

Také jste dostali neobjednané zboží?

Také jste dostali neobjednané zboží?

Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.

Dobré rady k pečení cukroví

Jistě už pečete cukroví, a tak vám možná přijde vhod několik rad, i když některé z nich už jistě znáte....

Vyklopit z formiček

Pokud nejde pečivo po upečení vyklopit z formiček, postavte ho na mokrou utěrku nebo do nádoby s trochou vody. Vlhko pomůže cukroví z formiček snáze vyklopit.

Jak na marcipán

Když se marcipán hodně lepí na ruce a na vál, dejte ho zabalený v potravinářské fólii na chvíli do lednice.

Pokud se marcipán drolí a praská, přidejte trochu moučkového cukru, zahřejte v dlaních a dobře propracujte.

Loupání a chuť starých ořechů

Staré ořechy se nejen špatně loupají, těžko se jim vyndávají jádra, a ani jejich chuť již není nejčerstvější.
Pět dní před loupáním ořechy namočte do mírně osolené vody. Výsledkem budete mile překvapeni.

Náhrada prášku do pečiva

Chybí-li vám při pečení prášek do pečiva, nahradí ho rum. Stačí když do těsta přidáte 3 až 4 lžíce alkoholu, což zhruba odpovídá jednomu sáčku prášku.

Pudink

Nepřipálí se, když dno a strany hrnce před vařením vymažeme máslem.

Lesknoucí se cukroví

Chceme-li, aby se pečivo hodně lesklo, potřeme je hned po upečení trochou oslazeného mléka se škrobovou moučkou.

Nepečené cukroví

Zužitkujeme všechny nepovedené kousky pečeného cukroví, zbytky polev, krémů, čokolády a oříšků. K přípravě kuliček nebo salámů zužitkujeme zbylé suroviny z předešlého pečení. Pokud je nemáme, použijeme sušenky nebo piškoty, které rozdrtíme.

Aby se nůž nelepil

Pro krájení lepivých potravin (kandované ovoce, fíky, datle) „namáčíme“ nůž do hladké mouky, stejně i hrany formiček na vykrajování.

Aby marmeláda nevytékala

Chceme-li zabránit vytékání marmelády ze slepovaného cukroví, zahustíme ji strouhankou z piškotů. Do řídkých povidel použijeme perník na strouhání.

Loupání lískových ořechů
Abychom lískové ořechy zbavili slupky, na sucho je v hrnku opražíme (za stálého protřepávání, až začne slupka praskat) a pak je promneme v čisté utěrce.

Foto: Emco

Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: