Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?
Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata
Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.
Mlékárna Valašské Meziříčí pro toto zimní období přináší dva tipy na odlehčené recepty. Doporučujeme je i my jako inspiraci.
Grilované kuřecí paličky s bílým jogurtem
Suroviny:
8 ks Kuřecí paličky
1 ks Citrón
1 ks Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí 150g
1 lžička Kurkuma
1 lžíce Sekané petrželky
Olej, sůl, pepř a špetka kari
Postup:
Nejprve si nachystáme marinádu z citrónové šťávy a Bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí. Přidáme olej, kurkumu, nasekanou petrželku, dochutíme solí, pepřem a špetkou kari. V této marinádě obalujeme jednotlivé kuřecí paličky. Poté necháme na noc v ledničce uležet. Druhý den jednotlivé paličky ugrilujeme cca 7 minut z každé strany. Kdo má rád trošku pikantnější jídlo, může ke konci paličky potřít kořením s olejem. Podáváme např. s americkými brambory. )
Celozrnné lívance s kefírem
Suroviny:
1 hrnek Ovesných vloček (pšeničné, špaldové apod.)
3/4 hrnku Celozrnné mouky
3/4 hrnku Pohankové mouky
500 ml Kefírového mléko nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí.
1 ks Vejce
1 lžička Prášku do pečiva
1 lžíce Rostlinného oleje
Pokud chceme verzi na sladko, přidáme med a poté potřeme marmeládou.
Pokud chceme slanou verzi, přidáme pórek, jarní cibulku, česnek, sýr, pepř mletý, chilli, sůl.
Postup:
Do větší mísy si nejprve nasypeme zvolené vločky a zalijeme je Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Necháme půl hodiny stát, aby vločky nabobtnaly. Poté přisypeme celozrnnou mouku, přidáme vejce a zamícháme. Dále přidáme pohankovou mouku (grahamovou, špaldovou), prášek do pečiva, med a olej. Vše řádně promícháme a necháme opět stát asi čtvrt hodiny. Z tohoto těsta smažíme lívance a zdobíme dle chuti medem, pudinkem a dozdobíme ovocem.
Pokud chceme slanou verzi, vynecháme med a do těsta přidáme nakrájený pórek, cibulku, česnek, sýr. Dochutíme pepřem, solí a případně špetkou chilli. Slanou verzi můžeme použít také jako přílohu ke Grilovaným kuřecím paličkám v jogurtu.
Zpět 0 příspěvků