Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?
Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata
Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.
V tomhle horku jsou melouny záchranou. Naštěstí nejde jen o prázdnou „vodu“, kterou do sebe z jeho obsahu tělo dostane, ale meloun je bohatý i na živiny.
Melouny jsou také skvělým zdrojem karotenů, antioxidantů, které se starají o odbourávání toxických látek a pomáhají celkové obranyschopnosti organismu. Z karotenů syntetizovaný vitamin A je sám také silným antioxidantem, chrání sliznice těla, zároveň udržuje ve zdraví náš zrak a mentální svěžest a je prevencí některých typů rakoviny. Dále v melounech najdeme např. železo, mangan, vápník, hořčík, zinek, draslík a jód, prvky nezbytné například pro krvetvorbu, mozek, nervy, pevné kosti a zuby, plodnost a sexuální libido.
Čtyři důležité poznatky
Dobrá zpráva je, že běžně komerčně pěstované melouny nepatří mezi 12 nejšpinavějších a nejvíce stříkaných druhů ovoce. Místo toho patří mezi 15 nejvíce čistých plodů.
Meloun na rozdíl od většiny jiných produktů neztrácí svoje výživové hodnoty, ani když je nakrájený a uloží se do ledničky.
Meloun má málo kalorií, a přitom nasytí.
Doporučuje se ho před konzumací včas vytáhnout a nechat ohřát na pokojovou teplotu. To maximalizuje jeho výživovou hodnotu.
A jak poznáme zralý meloun?
Existuje celá řada "fíglů" a triků, jak v obchodě poznat zralý a sladký meloun. Pokud se vydáte na Slovensko či do Maďarska, jsou prodejci ochotni vám z melounu vykrojit trojhránek, který vás o dokonalosti přesvědčí. U nás to chce zkušenosti a trpělivost:
eh
Foto: archiv
Zpět 0 příspěvků