Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?

Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata

Také jste dostali neobjednané zboží?

Také jste dostali neobjednané zboží?

Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.

Jednoduchý oběd pro horký den

Nevíte, co v horkém dni uvařit? Máme pro vás tip na osvěžující domácí aspik. Letní aspik se směsí baby zeleniny Dione a kuřecím masem vás příjemně zasytí a ochladí. Jeho příprava je navíc velice jednoduchá.

Pokrmy z aspiku jsou nejen praktickým obědem při letních vedrech, ale i vynikající výživou pro vaše klouby a vazy. Želatina je kolagen, který podporuje zdraví kloubů, nehtů a dokonce pomáhá jako prevence při vypadávání vlasů. O její dostatečný přísun v potravě by proto měli dbát například starší lidé a lidé s problémy pohybového aparátu, sportovci, těžce pracující lidé i dospívající, jejichž kosti se teprve vyvíjejí. Dostatečný přísun želatiny v každodenní stravě ochrání vaše kloubní chrupavky a vazy před předčasným opotřebováním.

Mladý hrášek, mrkev a kukuřice si díky technologii prudkého zamrazení zachovávají svou čerstvou bravu, jemnou sladkou chuť a všechny nutriční hodnoty a vitaminy, stejně jako čerstvá zelenina. Kuřecí maso dodá pokrmu příjemnou strukturu a zeleninu výborně dochutí. Vytvořte lehký oběd pro celou rodinu jen s pár přísadami.

Suroviny:

1 balení Baby směsi Dione, 250 – 300 g kuřecích prsou, 1 balení želatiny, 6 kuliček celého černého pepře, 1 kulička nového koření, 1 malý bobkový list, 1 stroužek česneku

 Postup:

V hrnci uvaříme kuřecí maso, okořeníme ho a osolíme. Zatímco se maso vaří, zmrazenou zeleninu krátce povaříme v zakrytém hrnci s 200ml osolené vody a scedíme. Měkké, ale nerozvařené maso nakrájíme na drobnější kousky. Kuřecí vývar přecedíme a dochutíme podle fantazie. Asi polovinu vývaru odebereme a necháme vychladnout. Do studeného vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme ho chvíli nabobtnat. Poté ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme, dokud se želatina úplně nerozpustí. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, odstavíme a necháme trochu vychladnout. Do tuhnoucího vývaru přidáme nakrájené maso a zeleninu, směsí naplníme formičky a necháme důkladně zatuhnout v lednici. Po zatuhnutí vyklopíme aspik z formiček a podáváme s citronem nebo křenem.

Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: