Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?
Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata
Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.
Nevíte, co v horkém dni uvařit? Máme pro vás tip na osvěžující domácí aspik. Letní aspik se směsí baby zeleniny Dione a kuřecím masem vás příjemně zasytí a ochladí. Jeho příprava je navíc velice jednoduchá.
Pokrmy z aspiku jsou nejen praktickým obědem při letních vedrech, ale i vynikající výživou pro vaše klouby a vazy. Želatina je kolagen, který podporuje zdraví kloubů, nehtů a dokonce pomáhá jako prevence při vypadávání vlasů. O její dostatečný přísun v potravě by proto měli dbát například starší lidé a lidé s problémy pohybového aparátu, sportovci, těžce pracující lidé i dospívající, jejichž kosti se teprve vyvíjejí. Dostatečný přísun želatiny v každodenní stravě ochrání vaše kloubní chrupavky a vazy před předčasným opotřebováním.
Mladý hrášek, mrkev a kukuřice si díky technologii prudkého zamrazení zachovávají svou čerstvou bravu, jemnou sladkou chuť a všechny nutriční hodnoty a vitaminy, stejně jako čerstvá zelenina. Kuřecí maso dodá pokrmu příjemnou strukturu a zeleninu výborně dochutí. Vytvořte lehký oběd pro celou rodinu jen s pár přísadami.
Suroviny:
1 balení Baby směsi Dione, 250 – 300 g kuřecích prsou, 1 balení želatiny, 6 kuliček celého černého pepře, 1 kulička nového koření, 1 malý bobkový list, 1 stroužek česneku
Postup:
V hrnci uvaříme kuřecí maso, okořeníme ho a osolíme. Zatímco se maso vaří, zmrazenou zeleninu krátce povaříme v zakrytém hrnci s 200ml osolené vody a scedíme. Měkké, ale nerozvařené maso nakrájíme na drobnější kousky. Kuřecí vývar přecedíme a dochutíme podle fantazie. Asi polovinu vývaru odebereme a necháme vychladnout. Do studeného vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme ho chvíli nabobtnat. Poté ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme, dokud se želatina úplně nerozpustí. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, odstavíme a necháme trochu vychladnout. Do tuhnoucího vývaru přidáme nakrájené maso a zeleninu, směsí naplníme formičky a necháme důkladně zatuhnout v lednici. Po zatuhnutí vyklopíme aspik z formiček a podáváme s citronem nebo křenem.
Zpět 0 příspěvků