Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?

Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata

Také jste dostali neobjednané zboží?

Také jste dostali neobjednané zboží?

Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.

Než si koupíte nové...

Čas od času je třeba obnovit náš opotřebovaný „kuchyňský park.“ S novými kousky se nám bude nejen efektivněji vařit, ale vlije nám to i novou kuchařskou energii do žil.

Kvalitní nůž je základ

Udělejte si inventuru v nožích, ty tupější bez milosti vyhoďte. Je přece jasné, že rychlé a dokonalé krájení je základ kuchařského úspěchu. Jenže jaký druh si vybrat? Jak se v nabídce vyznat? Které nože jsou kvalitní a které jen reklamním trikem? Někdo podlehne módním trendům, někdo vsadí na klasiku. A té se my, nezoufalky, držíme. Rozhodně si nekoupíme nože od podomních prodejců nebo v tržnici. Ani nepodlehneme šmejdům na prezentačních akcích. Dobře víme, že kuchyňský nůž je zboží dlouhodobé spotřeby a měl by několik let vydržet. Určitě nechceme, aby ocel rezla a byla příliš měkká, takže by se nůž po nabroušení velmi rychle otupil. A co ještě horšího - aby se velkých škvírách v rukojeti při používání nože usazovaly a zahnívaly zbytky potravin. Proto vsadíme na zavedeného výrobce, pevně a dlouhodobě usazeného na našem trhu. Tam je záruka kvality.

Co se týká charakteru nože, co se čím krájí, už jako zkušené hospodyně dávno víme. Takže si vybereme druhy, které už máme osvědčené. Ale co takhle obohatit sadu nožů o keramický? Pak je dobré vědět, že klasické ocelové nože jsou určeny především pro krájení masa a tvrdších surovin, zatímco keramické nože pro suroviny měkčí, např. ovoce a zeleninu, ze kterých se při krájení keramickým nožem neztrácejí vitamíny.

Vraž do toho

…tak to kdysi radila paní Rettigová. Ale jak do toho vrazit 300 gramů mouky bez zvážení? To umí od oka málokterá hospodyně. My se radši spoléháme na kuchyňskou váhu. Zatímco naše maminky neměly na výběr a v každé kuchyni visela na stěně stejná závěsná váha, dnes je na trhu bohatá paleta kuchyňských vah, lišících se svými vlastnostmi, vzhledem i cenou. Vyberte si z klasických plastových, elegantních nerezových kuchyňských vah nebo můžete dát přednost modernímu designovému vzhledu. Dokonalé digitální kuchyňské váhy pak nabízejí spoustu užitečných funkcí jako je například možnost dovažování, měření objemu nebo vestavěný teploměr.

Není hrnec jako hrnec

A zase ouha – jaké nádobí si vybrat? Zaměříme-li se na klasické hrnce (o tlakových či parních zase příště), je na výběr od tradičních smaltovaných nádob přes měděné, teflonové až ke keramickým. My ale sázíme na kuchyňské nádobí z nerezu. U něj však hodně záleží na tlouštce materiálu a zda je hrnec opatřen 3-vrstvým dnem z oceli, hliníku a magnetické oceli. Čím tlustší stěny, tím kvalitnější hrnec. Nerezové hrnce dobře a rovnoměrně vodí teplo, tudíž dochází k úspoře energie. Hladký povrch nerezových hrnců zabraňuje hromadění usazenin a připalování pokrmů. Jsou vhodné pro všechny typy sporáků. A k dalším kladům patří jejich cenová přijatelnost. Naším vyzkoušeným tipem je sada hrnců Tescoma.

Eva Houserová

Foto: archiv 

Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: