Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?
Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata
Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.
Pampeliška je jedna z nejrozšířenějších květin.Roste doslova všude, jsou jí plné louky a trávníky na sídlištích, hlavně teď na jaře. Roste ale celý rok, dokonce se nejednou dá nalézt i během zimy pokrytá sněhem.
Neexistuje snad dítě ani dospělý, který by ji neznal. Navzdory tomu o jejich nesmírně silných léčivých účincích ví jen málokdo.
Čaj z pampelišky působí na rakovinné buňky tak silně, že už po dvou dnech se začínají rozpadat. Zároveň nemá žádné škodlivé účinky na zdravé buňky. Tato rostlina je i navzdory svému širokému medicínskému využití často zanedbávána. Jediné, co pro její získání musíte udělat, je nasbírat ji na čistých místech, které neleží příliš blízko cesty. Naše babičky dělaly z pampeliškových květů sirup, protože věděli, že má mnohé léčivé účinky. Co ale nevěděly, bylo, že pampeliškový kořen dokáže pomoci i pacientům s rakovinou.
Úžasné vlastniosti kořene
Vědci zjistili, že kořen pampelišky je prý při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. Dokáže totiž kompletně usmrtit rakovinné buňky bez toho, aby nějak poškodil ty zdravé.
Krom protirakovinných účinků má pampeliška i následovné vlastnosti:
Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako je například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík, kyselinu listovou.
V jedné misce s 55 gramy pampeliškových květů naleznete až 53% potřebné denní dávky vitamínu K a 112% vitamínu A. To všechno jsou fakta známé o pampelišce už celé dva roky.
Zázračný pampeliškový čaj
Výzkum uskutečněný na kanadské Universitě ve Winsdoru dal naději i onkologickým pacientům. Zjistil, že kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky.Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Už v průběhu 48 hodin po užití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk. Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kůra kořenem pampelišky umí odstranit většinu nádorů.
Jak připravit pampeliškový čaj
Pampeliškový čaj se připravuje obyčejně ze sušeného pomletého kořenu. Použít můžete i na jemno nakrájený čerstvý kořen. Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořenu (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut. Čaj pijte 2 až 3 krát denně, nejlépe před jídlem. Užívá se několik měsíců. Některé zdroje uvádí, že i listy pampelišky mají určité protirakovinné účinky. Pro přípravu čaje proto můžete zvážit použití směsi kořenu a listů.
Milí nezoufalky, věříte, že pampeliška má tak zázračné vlastnosti? Napište nám své názory do redakce.
-eh-
Foto: wikipedia
Zpět 0 příspěvků