Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?

Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata

Také jste dostali neobjednané zboží?

Také jste dostali neobjednané zboží?

Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.

Zahřejte se v chladných dnech zevnitř

Často se v médiích mluví o tom, jak je pro lidský organismus důležitá pestrá strava a zelenina. Moderní jsou aktuálně tzv. „raw“ diety. Málo se ale mluví o tom, že nám teplé potraviny v zimě pomohou prohřát náš organismus. V zimním období bychom tělu měli dodávat obiloviny, luštěniny, zelí, brambory, kořenovou zeleninu, rýži a maso. Pro tělo je zima totiž obdobím ukládání zásob a regenerace. Inspirujte se následujícími recepty, které vám tělo pomohou zahřát, než se venku oteplí.

  • Polévka z dýně Hokaido vás zahřeje stoprocentně. Díky mražené zelenině Dione se už nemusíte trápit tím, že je k dostání jen pár měsíců v roce. Na plný hrnec polévky budete potřebovat:
  • 1 balení Dýně Hokaido Dione Extra
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 kuřecí nebo zeleninový bujón
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • ½ lžičky kari
  • V hrnci si na másle osmahněte nakrájenou cibulku. Pak přidejte na kousky nakrájenou mrkev a za chvíli i dýni Hokaido. Vše orestujte, osolte, přidejte vodu s bujónem a vařte asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Nakonec vše rozmixujte ručním mixérem a dochuťte kari kořením, osolte, opepřete a nechte ještě 4 minuty povařit. Na závěr můžete polévku dozdobit semínky dýně a kapkou olivového oleje.


  • Dalším skvělým, o něco více sytým, receptem, je ten na vepřovou panenku s grilovanou zeleninou. Na tu si připravte:
  • 1 balení Zelenina na grill Dione Extra
  • 300 g vepřové panenky
  • grilovací koření
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • Zeleninu si nejprve zprudka orestujte na trošce olivového oleje, dochuťte ji grilovacím kořením. Vepřovou panenku osolte, okořeňte, potřete olejem a zprudka opečte. Výpek zjemněte máslem a přelijte jim opečenou panenku. A můžete podávat. Jídlo je opravdu jednoduché, poctivé a velice chutné.
Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: