Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.

Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu

Opět jsem podlehla Stardance

Opět jsem podlehla Stardance

Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?

DOBROU CHUŤ! se Zdeňkem Pohlreichem

Napadlo vás někdy, co všechno tato česká kuchařská jednička krom svého řemesla ovládá? Došlo vám, že je překvapivě všestranně vzdělaný, vtipný glosátor, chlap, který zná množství písniček, umí bruslit, lyžovat, chodí do divadla, čte, má přehled o sportech i sportovcích, miluje přírodu, motorky, auta… vypadá to, že je víc, než renesanční člověk.

Pochopitelně si nejde pro „laskavé“ slovo daleko, ale vůbec to nemyslí vážně, umí urazit s noblesou, ale tuhle taktiku používá velice málo, protože je mu jasné, že zabere pouze u chytrých lidí. Viditelně si považuje těch, co umějí, jsou slušní, především lidé.

Je prima, že PRIMA vrátila na obrazovku jeho pořady o vaření, je prima, že můžeme každou neděli sledovat, co by neměl být problém zvládnout uvařit doma, navíc i parádně talíř naaranžovat.

Blíží se Velikonoce, co si dát podle jeho receptu…

 Placatá kuřátka s houbami a slaninou

Potřebujeme: 2 baby kuřátka, 100g másla, 200g slaniny (na proužky nakrájené), 2 (oloupané nadrobno nasekané) šalotky, 200 g žampionů (čistých, čtvrcených), 200ml bílého vína, 100ml hovězího vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř, tymián

Postup: Z kuřat vystřihnete páteř, rozplácnete je kůži nahoru, po obou stranách osolíte a opepříte. Předehřejete si troubu na 170 stupňů. V pekáči s poklicí rozehřejete na plotně 15g másla a opečete v něm slaninu, kterou si vyjmete do misky. V pekáči pak rozehřejete 45g másla, kuřata kůží dolů v něm opékáte 10 minut, to samé pakujte s kuřaty, která jste obrátili. Vyjměte je opatrně z pekáče, ztlumte plamen, a rozehřejte zbytek másla Šalotku v něm nechte zesklovatět, přidejte houby, tak minutu nechejte opékat, přidejte slaninu, vlijte víno a vývar, osolte a opepřete. Vraťte zpět placatá kuřata, přikryjte poklicí a 20 minut v troubě duste. Potom teplotu zvyšte na 200 stupňů a odkryté ještě cca 30 minut pečte, než omáčka zhoustne. Příprava kuřete pro dvě osoby trvá cca hodinku a půl.

 Bss

Foto: TV Prima

Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: