Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.
Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu
Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?
Melissa Petitto je výživová poradkyně a osobní kuchařka, která vaří pro výkvět Hollywoodu. Karen Berman je spisovatelka a editorka se specializací na jídlo a životní styl, vydala už několik kuchařských knih. Tentokrát spojily síly, aby se vypořádaly se zdánlivě obyčejným ve skutečnosti však v kuchyni velmi inspirativním ovocem – jablkem.
Český překlad s odborně revidovanými recepty pro české podmínky vycgází nyní v nakladatelství Synergia Publishong. V knize najdete 365 receptů sladkých i slaných pečených, vařených, dušených i za syrova podávaných lahodných pokrmů. Kromě toho vám autorky poradí například jak jablka využít při očistné a redukční kúře a dovíte se, proč se o jablku říká, že odhání doktory. Pro všechny milovníky kvalitních kuchařek je tato novinka příjemným osvěžením kuchyňské knihovničky a vařit podle ní můžete – 365 dní v roce. Co třeba houbové rizoto se smaženými jablkovými lupínky, krémová polévka houbovo jablečná, čerstvý džus z jablek a celeru nebo karamelovo jablečný creme brule? Určitě se vám už sbíhají sliny, že? Navíc jablečná jídla patří na český vánoční stůl – takže tahle kuchařka přichází právě včas.
Redukční a očistná kúra
Jablko je pro obyvatele evropského mírného pásma opravdu ideální potravinou na celý rok a oproti exotickému ovoci má řadu předností. Jablečná jídla uspokojí nejen naše mlsné jazýčky, ale prospějí i našemu zdraví. Jablko obsahuje vlákninu, má nízký obsah cukru a málo kalorií. Do svého jídelníčku je tak mohou zahrnout i diabetici a lidé držící nejrůznější druhy diet: každý plod obsahuje až 85 % vody. Kromě vitamínu C a látek pro tělo nezbytné jako je železo, měď, zinek, křemík, vápník a hořčík, obsahuje jablko i draslík. Ten pomáhá udržovat správnou hladinu vody v těle a působí na správnou funkčnost ledvin a svalů.
Jablko jako bojovník proti cholesterolu a revma
Při všech formách revmatismu prý pomáhá podzimní jablečná kúra, při níž se po dobu tří týdnů konzumuje kromě běžné stravy až jeden kilogram jablek denně. Ne náhodou se o jablku říká, že odhání doktory!
Přírodní kartáč
Pravidelné chroupání jablek působí blahodárně i na dásně. Čistí a bělí chrup a odstraňuje zubní plak. Někdy se tedy doporučuje schroupat jablko před spaním místo čištění zubů, pak ústa jen vypláchnout.
Zpět 0 příspěvků