Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.

Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu

Opět jsem podlehla Stardance

Opět jsem podlehla Stardance

Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?

Jablečná kuchařka

Melissa Petitto je výživová poradkyně a osobní kuchařka, která vaří pro výkvět Hollywoodu. Karen Berman je spisovatelka a editorka se specializací na jídlo a životní styl, vydala už několik kuchařských knih. Tentokrát spojily síly, aby se vypořádaly se zdánlivě obyčejným ve skutečnosti však v kuchyni velmi inspirativním ovocem – jablkem.

Český překlad s odborně revidovanými recepty pro české podmínky vycgází nyní v nakladatelství Synergia Publishong. V knize najdete 365 receptů sladkých i slaných pečených, vařených, dušených i za syrova podávaných lahodných pokrmů. Kromě toho vám autorky poradí například jak jablka využít při očistné a redukční kúře a dovíte se, proč se o jablku říká, že odhání doktory. Pro všechny milovníky kvalitních kuchařek je tato novinka příjemným osvěžením kuchyňské knihovničky a vařit podle ní můžete – 365 dní v roce. Co třeba houbové rizoto se smaženými jablkovými lupínky, krémová polévka houbovo jablečná, čerstvý džus z jablek a celeru nebo karamelovo jablečný creme brule? Určitě se vám už sbíhají sliny, že? Navíc jablečná jídla patří na český vánoční stůl – takže tahle kuchařka přichází právě včas.

Redukční a očistná kúra

Jablko je pro obyvatele evropského mírného pásma opravdu ideální potravinou na celý rok a oproti exotickému ovoci má řadu předností. Jablečná jídla uspokojí nejen naše mlsné jazýčky, ale prospějí i našemu zdraví. Jablko obsahuje vlákninu, má nízký obsah cukru a málo kalorií. Do svého jídelníčku je tak mohou zahrnout i diabetici a lidé držící nejrůznější druhy diet: každý plod obsahuje až 85 % vody. Kromě vitamínu C a látek pro tělo nezbytné jako je železo, měď, zinek, křemík, vápník a hořčík, obsahuje jablko i draslík. Ten pomáhá udržovat správnou hladinu vody v těle a působí na správnou funkčnost ledvin a svalů.

Jablko jako bojovník proti cholesterolu a revma

Při všech formách revmatismu prý pomáhá podzimní jablečná kúra, při níž se po dobu tří týdnů konzumuje kromě běžné stravy až jeden kilogram jablek denně. Ne náhodou se o jablku říká, že odhání doktory!

Přírodní kartáč

Pravidelné chroupání jablek působí blahodárně i na dásně. Čistí a bělí chrup a odstraňuje zubní plak. Někdy se tedy doporučuje schroupat jablko před spaním místo čištění zubů, pak ústa jen vypláchnout.

Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: