Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.
Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu
Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?
Kuřecí maso je populární především proto, že je libové, s relativně nízkým obsahem tuku. Navíc z něj lze připravit nespočet dobrot, které uspokojí každého gurmána. Receptů pro přípravu kuřecích specialit je mnoho, až by se z nich nejedné hospodyni zatočila hlava. Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší český zpracovatel kuřecího masa, proto vybral vlastní, nápadité recepty, díky kterým připravíte kuře, které jste možná ještě nejedli.
Blanšírovaná zelenina s pikantními kuřecími kousky
2 Klatovské kuřecí řízky prsní
200 g fazolových lusků
1 brokolice
1 čerstvá chilli paprička typu jalapeño
sůl, pepř
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Chilli papričku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Kuřecí kostky posypeme nakrájenou chilli papričkou, včetně zrníček. Maso vložíme do mísy a necháme na jednu hodinu uležet. Mezitím omyjeme fazolové lusky a nakrájíme je na pěticentimetrové dílky. Brokolici opláchneme, odřízneme tvrdý košťál a hlavu rozdělíme na malé růžičky. Velký hrnec naplníme vodou, kterou vydatně osolíme. Vodu přivedeme k varu a přidáme zeleninu. Vaříme chvíli na prudkém ohni, dokud zelenina trochu nezměkne. Poté hrnec odstavíme, zeleninu vyjmeme z vařící vody a rychle zchladíme. Odstátá kuřecí prsa jemně osmahneme na oleji. Olej by nikdy neměl příliš prskat. Když se tak stane, zmírníme plamen. Podáváme společně s blanšírovanou zeleninou.
Grilované kuřecí řízky v marinádě z bílého vína
4 Klatovské kuřecí řízky prsní
2 lžičky tymiánu
2 lžičky majoránky
3 polévkové lžíce bílého vína
rozmarýn
mletá paprika (sladká nebo pálivá, dle uvážení)
sůl, pepř
Do mísy nalijeme asi tři polévkové lžíce bílého vína. Přidáme shodně dvě lžičky majoránky a tymiánu. Do výsledné lázně naložíme kuřecí řízky přes noc. Když řízky z lázně vyjmeme, opepříme je, osolíme a bohatě posypeme mletou paprikou. Rozpálíme gril a na roštu maso opečeme z obou stran. Podáváme s grilovanou zeleninou, nebo pečenými bramborami.
Kuřecí kousky pečené na medu
4 kuřecí stehna DZ Klatovy
8 kuřecích křídel DZ Klatovy
1 stroužek česneku
2 polévkové lžíce sójové omáčky
1 polévková lžíce olivového oleje
3 polévkové lžíce medu tmavého lesního
citrón, zázvor, sůl, pepř, rozmarýn
Stehna a křídla omyjeme, opepříme a osolíme. Do mísy z varného skla vlijeme med, olivový olej a sójovou omáčku. Vymačkáme šťávu z jednoho citrónu, prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme asi jeden centimetr zázvoru a vše přidáme do mísy. Mísu s marinádou ohřejeme, aby se ingredience dobře propojily s medem. Poté marinádou potřeme stehna a křídla. Zbytek marinády si ponecháme stranou pro průběžné potírání kuřete při pečení. Křídla a stehna umístíme na pekáč, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 1 hodinu na 180°C. Nezapomínáme pravidelně potírat marinádou. Podáváme s vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší.
Zpět 0 příspěvků