Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.
Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu
Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?
Ovoce ze zahrádky, děti v prázdninovém čase věčně vyhládlé z lítání venku, dostatek času na dovolené na chalupě. To vše nás nezoufalky nutí k častějšímu vyhledávání receptů na všelijaké buchty a k vyrábění marmelád.
Přitom – ruku na srdce – chceme u trouby a plotny strávit co nejméně času, takže s chutí využíváme nejrůznějších pomůcek, které jsou v obchodech k dostání. Bez prášku do pečiva se neobejdeme, ale i všelijaké polotovarové piškoty, buchty, krémy a polevy se staly součástí naší každodenní kuchyně. A co teprve želírovací cukry na zavařování. Každá asi máme svou oblíbenou firmu, jejíž výrobky požíváme. Mě baví Dr.Oetker, mám zkrátka výrobky léty prověřené a navíc všem členům rodiny buchty chutnají. Firma s letitou tradicí si navíc zakládá na ekologickém zpracování celého výrobního procesu od surovin až po likvidaci odpadů, což je v potravinovém průmyslu pro mě hodně ceněná vlastnost. Ale hlavně – mají svou kuchyni a v ní čarují s výrobky tak, aby pečení nikdy nebylo fádní. Nabízejí recepty všem hospodyňkám zpracované tak, aby to zvládla opravdu každá a výsledek byl zaručený. Takže když hledám inspiraci, u nich na webu ji vždycky najdu. Minulý týden jsem pekla HRK-HRK OLÉ buchtu s ovocem a když jsem ji rodince předložila s tímto vtipným názvem, udělalo to zkrátka jen HRK-HRK a na míse nezbylo nic. Takže, milé dámy, pokud vás babiččina kuchařka zrovna k ničemu kreativnímu pro letní pečení nepobízí, zkuste sednout k internetu, tady tu inspiraci určitě najdete. A za chvilku bude kuchyň vonět koláči s čerstvým ovocem nebo s jemným krémem.
Text: Gabriela Koulová
Foto: Dr. Oetker
Zpět 0 příspěvků