Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.
Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu
Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?
Melouny jsou známé jako zdravé letní osvěžení plné vitaminů. Nejčastěji se konzumují za syrova, nakrájené na plátky nebo menší kousky. Věděli jste ale, že jejich nízkou energetickou hodnotu a nulový obsah tuku můžete využít při sestavování celého menu?
Na začátek se hodí podávat třeba studenou polévku Gazpacho. Ta tradiční španělská se připravuje z rajčat. Vyzkoušejte ale i její melounovou obměnu.
Potřebovat na ni budete:
3 rajčata
350 g melounu BOUQUET
1/2 stroužku česneku
50 ml olivového oleje
cukr podle chuti
1/2 malé dýně
1/2 okurky
bazalku
1 polévkovou lžíci hořčice
2 lžičky sherry octa
sůl
krevety (nemusí být)
Nejdříve ze všeho na pánvi osmahněte česnek, rozčtvrcená rajčata a bazalku. Odstavte a vložte do hrnce k nakrájené dýni a okurce. Přidejte ocet, hořčici, olej, cukr a bezpeckový meloun BOUQUET nakrájený na kostičky. Nechte 10 minut odpočívat. Poté vše rozmixujte a dochuťte solí. Máte-li rádi krevety, vařte je 1 minutu ve vroucí vodě a zchlaďte. Polévku servírujte s lístkem bazalky a případně s krevetou.
Po polévce může přijít předkrm ve formě lehkého krabího salátu s melounem.
Na ten si připravte:
350g krabího masa
5 lžic majonézy
50 g bílého jogurtu
4 lžičky olivového oleje extra virgin
4 lžičky limetkové šťávy
1 jarní cibulku
čerstvou petržel
sůl, mletý pepř
bezpeckový meloun BOUQUET
ledový salát
toastový chléb
Krabí maso nebo krabí tyčinky nechejte okapat a mezitím si připravte zálivku. Tu připravíte smícháním majonézy, jogurtu, olivového oleje, limetkové šťávy, najemno nakrájené jarní cibulky, petrželky, soli a pepře. Zálivku jemně promíchejte s krabím masem. Meloun BOUQUET rozpulte, nakrájejte na klínky a následně na malé kostky. Na talířek si připravte ledový salát, na něj kostky melounu a nakonec přidejte krabí salát. Pokrm ozdobte snítkou petrželky. Můžete podávat s opečeným toastem.
Hledáte-li netradiční přílohu, meloun BOUQUET může být tou pravou volbou. Vyzkoušejte ho podávat místo hranolek ke kari kuřeti podle následujícího receptu.
Na nákupní seznam si připište:
4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
1/3 šálku řepkového nebo slunečnicového oleje
3 stroužky rozmačkaného česneku
1 polévkovou lžíci najemno nastrouhaného zázvoru
1 polévkovou lžíci sójové omáčky
1 šálek nízkotučné nebo sójové majonézy
1/2 čajové lžičky jemného kari (nebo dle chuti)
1/4 šálku nakládaných okurek
6 plátků bezpeckového melounu BOUQUET
čerstvá petrželová nať na ozdobu
Při tomto receptu začněte přípravou kuřecího masa. To vložte do uzavíratelného plastového sáčku spolu s olejem, česnekem, zázvorem a sójovou omáčkou. Dobře sáček uzavřete a nechte kuře marinovat na 30 minut až 2 hodiny. Kuře můžete grilovat nebo smažit, dokud není měkké. Pokračujte smícháním majonézy, kari a nadrobno nakrájených naložených okurek. Meloun nakrájejte do tvaru větších hranolků a sestavte z nich hranici. Naporcujte kuře na plátky a naaranžujte je na meloun. Lžičkou na kuře naservírujte majonézovou omáčku a posypte trochou nakrájené petrželky.
Po hlavním chodu je samozřejmě čas na dezert. Sladké melouny BOUQUET by se daly podávat samotné, ale připravujete-li slavnostní oběd, bude se vám hodit recept na palačinky právě s melounem. Na tento recept budete potřebovat:
½ litru mléka
2 vejce
200g hladké mouky
špetku soli
tuk na opékání
smetanu ke šlehání
bezpeckový meloun BOUQUET
vanilkovou zmrzlinu
V hrnku dobře rozkvedláte mléko s vejci a špetkou soli. Poté za stálého míchání postupně přisypte mouku. Těsto nalévejte na vymaštěnou pánvičku naběračkou a opékejte z obou stran. V misce ušlehejte šlehačku, z bezpeckového melounu BOUQUET vydlabejte kuličky a připravte si zmrzlinu. Před podáním potřete palačinku šlehačkou, přidejte připravené kuličky melounu a zmrzlinu. Můžete ještě pocukrovat.
Zpět 0 příspěvků