Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.

Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu

Opět jsem podlehla Stardance

Opět jsem podlehla Stardance

Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?

Melounové dobroty

Melouny jsou známé jako zdravé letní osvěžení plné vitaminů. Nejčastěji se konzumují za syrova, nakrájené na plátky nebo menší kousky. Věděli jste ale, že jejich nízkou energetickou hodnotu a nulový obsah tuku můžete využít při sestavování celého menu?

Na začátek se hodí podávat třeba studenou polévku Gazpacho. Ta tradiční španělská se připravuje z rajčat. Vyzkoušejte ale i její melounovou obměnu.

Potřebovat na ni budete:

3 rajčata
350 g melounu BOUQUET
1/2 stroužku česneku
50 ml olivového oleje
cukr podle chuti
1/2 malé dýně
1/2 okurky
bazalku
1 polévkovou lžíci hořčice
2 lžičky sherry octa
sůl
krevety (nemusí být)

Nejdříve ze všeho na pánvi osmahněte česnek, rozčtvrcená rajčata a bazalku. Odstavte a vložte do hrnce k nakrájené dýni a okurce. Přidejte ocet, hořčici, olej, cukr a bezpeckový meloun BOUQUET nakrájený na kostičky. Nechte 10 minut odpočívat. Poté vše rozmixujte a dochuťte solí. Máte-li rádi krevety, vařte je 1 minutu ve vroucí vodě a zchlaďte. Polévku servírujte s lístkem bazalky a případně s krevetou.

Po polévce může přijít předkrm ve formě lehkého krabího salátu s melounem.

Na ten si připravte:

 350g  krabího masa

5 lžic majonézy

50 g bílého jogurtu

4 lžičky olivového oleje extra virgin

4 lžičky limetkové šťávy

1 jarní cibulku

čerstvou petržel

sůl, mletý pepř

bezpeckový meloun BOUQUET

ledový salát

toastový chléb

Krabí maso nebo krabí tyčinky nechejte okapat a mezitím si připravte zálivku. Tu připravíte smícháním majonézy, jogurtu, olivového oleje, limetkové šťávy, najemno nakrájené jarní cibulky, petrželky, soli a pepře. Zálivku jemně promíchejte s krabím masem. Meloun BOUQUET rozpulte, nakrájejte na klínky a následně na malé kostky. Na talířek si připravte ledový salát, na něj kostky melounu a nakonec přidejte krabí salát. Pokrm ozdobte snítkou petrželky. Můžete podávat s opečeným toastem.

Hledáte-li netradiční přílohu, meloun BOUQUET může být tou pravou volbou. Vyzkoušejte ho podávat místo hranolek ke kari kuřeti podle následujícího receptu.

Na nákupní seznam si připište:

4 kuřecí prsa bez kůže a kostí

1/3 šálku řepkového nebo slunečnicového oleje
3 stroužky rozmačkaného česneku
1 polévkovou lžíci najemno nastrouhaného zázvoru
1 polévkovou lžíci sójové omáčky
1 šálek nízkotučné nebo sójové majonézy
1/2 čajové lžičky jemného kari (nebo dle chuti)
1/4 šálku nakládaných okurek
6 plátků bezpeckového melounu BOUQUET
čerstvá petrželová nať na ozdobu

Při tomto receptu začněte přípravou kuřecího masa. To vložte do uzavíratelného plastového sáčku spolu s olejem, česnekem, zázvorem a sójovou omáčkou. Dobře sáček uzavřete a nechte kuře marinovat na 30 minut až 2 hodiny. Kuře můžete grilovat nebo smažit, dokud není měkké. Pokračujte smícháním majonézy, kari a nadrobno nakrájených naložených okurek. Meloun nakrájejte do tvaru větších hranolků a sestavte z nich hranici. Naporcujte kuře na plátky a naaranžujte je na meloun. Lžičkou na kuře naservírujte majonézovou omáčku a posypte trochou nakrájené petrželky.

Po hlavním chodu je samozřejmě čas na dezert. Sladké melouny BOUQUET by se daly podávat samotné, ale připravujete-li slavnostní oběd, bude se vám hodit recept na palačinky právě s melounem. Na tento recept budete potřebovat:

½ litru mléka

2 vejce

200g hladké mouky

špetku soli

tuk na opékání

smetanu ke šlehání

bezpeckový meloun BOUQUET

vanilkovou zmrzlinu

V hrnku dobře rozkvedláte mléko s vejci a špetkou soli. Poté za stálého míchání postupně přisypte mouku. Těsto nalévejte na vymaštěnou pánvičku naběračkou a opékejte z obou stran. V misce ušlehejte šlehačku, z bezpeckového melounu BOUQUET vydlabejte kuličky a připravte si zmrzlinu. Před podáním potřete palačinku šlehačkou, přidejte připravené kuličky melounu a zmrzlinu. Můžete ještě pocukrovat.

Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: