Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.

Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu

Opět jsem podlehla Stardance

Opět jsem podlehla Stardance

Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?

Pečeme bez spěchu a s láskou

Jistě se už z vašich kuchyní line vůně vánočního cukroví. Nás, co dáváme přednost tomu domácímu před kupovaným letos přibylo. Šetříme totiž, a to naše cukroví bude nejen chutnější, ale taky vyjde přeci jen levněji než to z obchodů. Nabízíme vám pár tipů, jak svoje vánoční sladké menu rozšířit o novinky, a to za pomoci výrobků Emco. Jsou rychlé, efektní a skvělé.

BISKITI (40 ks)

1 balení Emco Biskiti oříškoví a čokoládoví

cukrová poleva: 1 (čerstvý) bílek, 20 dkg moučkového cukru (3x přesátého), 1 lžíce šťávy z citrónu

nebo

čokoládový krém: 1 máslo, 1 vanilkový cukr, 150 g hořké čokolády, 100 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 30 g 100% ztuženého tuku, 50 g moučkového cukru

proslazené ovoce nebo cukrové perličky

Všechny přísady na cukrovou polevu vyšleháme do tuhé polevy tak, aby neskapávala ze lžíce. Cukrovou polevou k sobě slepíme kolečko čokoládových a kolečko oříškových Biskitů. Horní kolečko zdobíme cukrovou polevou, ovocem a  kousky mandlí. 

Při přípravě krému si nejdříve uvaříme hustou kaši z mléka a mouky, do které hned po stažení z plotny vmícháme 100% tuk a na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme do úplného rozpuštění a necháme zcela vychladnout. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a s cukrem vyšleháme do světlého krému. Pomalu zašleháváme i čokoládovou kaši. Biskiti slepujeme krémem a zdobíme cukrovou polevou nebo cukrovými perličkami.

 

KAKAOVÉ KOSTKY (40 ks)

10 balení Emco Ovesné tyčinky čokoládové  

3 lžíce kakaa

3 lžíce moučkového cukru

ořechy, mandle nebo proslazeného ovoce na zdobení

Ovesnou tyčinku rozkrájíme na kostky, které poprášíme prosátým kakaem a moučkovým cukrem, zdobíme dle chuti kousky ovoce, mandlemi nebo ořechy.

 

OVESNÉ HRUDKY (30 ks)

 150 g Emco ovesných vloček

150 g medu

2 lžíce oleje (sezamový, slunečnicový nebo řepkový)

100 g pražených lískových ořechů, sezamová semínka

Med s olejem zahříváme za stálého míchání na pánvi. Až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Přidáme nahrubo nasekané ořechy a sezamová semínka. Ještě než směs vychladne, tvoříme hrudky a servírujeme v papírových košíčcích.

Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: