Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.
Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu
Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?
Jistě se už z vašich kuchyní line vůně vánočního cukroví. Nás, co dáváme přednost tomu domácímu před kupovaným letos přibylo. Šetříme totiž, a to naše cukroví bude nejen chutnější, ale taky vyjde přeci jen levněji než to z obchodů. Nabízíme vám pár tipů, jak svoje vánoční sladké menu rozšířit o novinky, a to za pomoci výrobků Emco. Jsou rychlé, efektní a skvělé.
BISKITI (40 ks)
1 balení Emco Biskiti oříškoví a čokoládoví
cukrová poleva: 1 (čerstvý) bílek, 20 dkg moučkového cukru (3x přesátého), 1 lžíce šťávy z citrónu
nebo
čokoládový krém: 1 máslo, 1 vanilkový cukr, 150 g hořké čokolády, 100 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 30 g 100% ztuženého tuku, 50 g moučkového cukru
proslazené ovoce nebo cukrové perličky
Všechny přísady na cukrovou polevu vyšleháme do tuhé polevy tak, aby neskapávala ze lžíce. Cukrovou polevou k sobě slepíme kolečko čokoládových a kolečko oříškových Biskitů. Horní kolečko zdobíme cukrovou polevou, ovocem a kousky mandlí.
Při přípravě krému si nejdříve uvaříme hustou kaši z mléka a mouky, do které hned po stažení z plotny vmícháme 100% tuk a na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme do úplného rozpuštění a necháme zcela vychladnout. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a s cukrem vyšleháme do světlého krému. Pomalu zašleháváme i čokoládovou kaši. Biskiti slepujeme krémem a zdobíme cukrovou polevou nebo cukrovými perličkami.
KAKAOVÉ KOSTKY (40 ks)
10 balení Emco Ovesné tyčinky čokoládové
3 lžíce kakaa
3 lžíce moučkového cukru
ořechy, mandle nebo proslazeného ovoce na zdobení
Ovesnou tyčinku rozkrájíme na kostky, které poprášíme prosátým kakaem a moučkovým cukrem, zdobíme dle chuti kousky ovoce, mandlemi nebo ořechy.
OVESNÉ HRUDKY (30 ks)
150 g Emco ovesných vloček
150 g medu
2 lžíce oleje (sezamový, slunečnicový nebo řepkový)
100 g pražených lískových ořechů, sezamová semínka
Med s olejem zahříváme za stálého míchání na pánvi. Až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Přidáme nahrubo nasekané ořechy a sezamová semínka. Ještě než směs vychladne, tvoříme hrudky a servírujeme v papírových košíčcích.
Zpět 0 příspěvků