Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.
Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu
Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?
Co si uvaříme doma, to je jistota, protože víme, co jíme a ještě přitom ušetříme. Když si nemůžeme dopřát opravdu kvalitní značku čokolády, a nechceme si kupovat ty levnější, které jsou šizené, vyrobme si čokoládové mlsání sami. Je to úplně jednoduché.
Možná znáte domácí čokoládu v malých (nejlépe vánočních) formičkách – které dáte ztuhnout do ledničky. Já to ale dělám jinak, ještě jednodušeji.
Co potřebujete?
Balíček vanilkového cukru
100 g kakao
150 g sušené mléko
350 g 100% tuk
300 g cukr moučka
Tuk rozpustím, přidám ostatní suroviny, vymíchám dohladka a pak přimíchávám podle chuti a taky toho, co mám doma, rozdrcené oříšky, mandle, strouhaný kokos, nadrobno nakrájené kandované ovoce, pomleté datle, rozinky, sušené ovoce, kukuřičné lupínky, cereálie…no prostě fantazii se meze nekladou.
Pak vezmu jakýkoliv tác, který se mi vejde do lednice, položím na něj papír na pečení a čokoládovou hmotu na něj rozetřu do výšky cca 1,5-2 cm. Tác obalím alobalem a vložím do lednice. Za 3 hodinky ho vyndám, „plát“ čokolády odloupnu od papíru a rozkrájím na malé čtverečky.
Když toto domácí mlsání dáte na stůl, věřte, že se po něm jen zapráší.
Jarmila Duráňová
Foto: SXC.hu
Zpět 2 příspěvků