Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.
Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu
Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?
Máte-li rádi slané pečivo, stane se tenhle recept vaším oblíbeným. Nabízí totiž nekonečné varianty. Včetně sladkých, samozřejmě…
Protože vy, nezoufalky, jste zkušené kuchařky, recept je jen orientační::
Potřebujete čerstvé droždí, hladkou mouku, trochu mléka a tuk (máslo, hera, sádlo, olej – dle vaší chuti). Uděláte kvásek, pak přidáte všechno další, okořeníte podle chuti (sůl, koření, rozemleté oříšky, nastrouhaný sýr, prostě cokoliv, čím chcete těsto ochutit) a necháte kynout. Pak z něj vyválíte obdélník a potřete slanou náplní (jakákoliv pomazánka z lučiny a taveného sýra - česneková, křenová, avokádová, zkrátka chutím se meze nekladou) uděláte z těsta roládu a tu nakrájíte na tří a čtyřcentimetrové dílky. Ty nasázíte vedle sebe jako buchty do vymazaného vyššího pekáče nebo dortové formy (řez hlemýžďů bude dole i nahoře) a dáte upéct. V průběhu pečení vršek potřete rozšlehaným vajíčkem. Je to vskutku mňamka….
Text i foto: Zuzana Malá
Zpět 0 příspěvků