Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.
Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu
Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?
Máte chuť na svíčkovou, ale nechce se vám do její náročné a dlouhé přípravy? Zapomeňte na tradiční klasiku s čištěním a krájením zeleniny, a použijte mražené proužky. S nimi budete mít omáčku hned a bude vám zaručeně chutnat.
FIT svíčková není recept, ze kterého budete mít výčitky. Obsahuje pouze maso, zeleninu, koření a rostlinnou smetanu. Místo houskového knedlíku navíc vyzkoušejte jeho zdravější ovesno-bramborovou variantu. Na 3-4 porce si připravte:
500 g hovězí plece
1 větší cibuli
1 balení Pod svíčkovou proužky Dione
olivový olej
125 ml rýžové smetany Alpro
150 ml kokosového mléka Alpro
koření Divoká směs
Na ovesno-bramborové knedlíky vám budou stačit 4 ingredience: 500 g brambor, 100 g najemno namletých ovesných vloček, 1 vejce a sůl
Nakrájejte si cibulku a osmahněte ji na trošce olivového oleje. Po chvíli přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout. Do pekáče dejte kapku oleje, osmahnutou cibulku, 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione a doprostřed uložte maso. Posypte kořením a dejte péct do trouby na 150 stupňů asi na 2 a půl hodiny. Maso průběžně podlévejte horkou vodou. Zatím co se maso peče, můžete si připravit zdravější variantu klasických knedlíků. Oloupejte si brambory a uvařte je do měkka. Potom je rozšťouchejte a přidejte namleté vločky, vejce a sůl. Z těsta vytvarujte knedlíky, vkládejte je do vroucí vody a vařte podle velikosti asi 10 minut. Když je maso dopečené, vyndejte jej z pekáče, zeleninu přendejte do misky, přidejte smetanu a rozmixujte. Podle hustoty přidejte i kokosové mléko.
Zpět 0 příspěvků