Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Umíme si vychutnat všechny radosti, chceme žít naplno a nic nového nám není cizí. Jsme zvědavé, a tak rády hledáme, zkoušíme a vyměňujeme si svoje zážitky, abychom se vzájemně inspirovaly.

Reportáže, rozhovory a názorové blogy nejen o životním stylu

Opět jsem podlehla Stardance

Opět jsem podlehla Stardance

Letos jsem se zařekla, že už se dívat nebudu. Je to pořád stejné, stejní moderátoři, stejná porota, stejné komentáře. Ale pak jsem si stejně první díl pustila…. a už v tom jedu. Prostě ta noblesa, elegance a obdivuhodné výkony soutěžících mě zase dostaly. A komu fandím?

Svíčková jednoduše a zdravě

Máte chuť na svíčkovou, ale nechce se vám do její náročné a dlouhé přípravy? Zapomeňte na tradiční klasiku s čištěním a krájením zeleniny, a použijte mražené proužky. S nimi budete mít omáčku hned a bude vám zaručeně chutnat.

FIT svíčková není recept, ze kterého budete mít výčitky. Obsahuje pouze maso, zeleninu, koření a rostlinnou smetanu. Místo houskového knedlíku navíc vyzkoušejte jeho zdravější ovesno-bramborovou variantu. Na 3-4 porce si připravte:

500 g hovězí plece
1 větší cibuli
1 balení Pod svíčkovou proužky Dione
olivový olej
125 ml rýžové smetany Alpro
150 ml kokosového mléka Alpro
koření Divoká směs

Na ovesno-bramborové knedlíky vám budou stačit 4 ingredience: 500 g brambor, 100 g najemno namletých ovesných vloček, 1 vejce a sůl

Nakrájejte si cibulku a osmahněte ji na trošce olivového oleje. Po chvíli přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout. Do pekáče dejte kapku oleje, osmahnutou cibulku, 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione a doprostřed uložte maso. Posypte kořením a dejte péct do trouby na 150 stupňů asi na 2 a půl hodiny. Maso průběžně podlévejte horkou vodou. Zatím co se maso peče, můžete si připravit zdravější variantu klasických knedlíků. Oloupejte si brambory a uvařte je do měkka. Potom je rozšťouchejte a přidejte namleté vločky, vejce a sůl. Z těsta vytvarujte knedlíky, vkládejte je do vroucí vody a vařte podle velikosti asi 10 minut. Když je maso dopečené, vyndejte jej z pekáče, zeleninu přendejte do misky, přidejte smetanu a rozmixujte. Podle hustoty přidejte i kokosové mléko. 

Zpět 0 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: