Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Máme už své životní zkušenosti, ale nepohrdneme kvalitními informacemi, které na něco zajímavého upozorní, něco poradí a něco doporučí. Dobrá rada nad zlato, že?

Tipy na novinky na trhu, informace o nových trendech a vyjádření odborníků na různá témata

Také jste dostali neobjednané zboží?

Také jste dostali neobjednané zboží?

Paní Martina si nám postěžovala, že po objednávce zboží za 179 korun dostala při doručení zásilky výzvu k platbě částky 1195 korun a příslib zasílání dalších balíčků. Není bohužel sama, takové případy se množí jak houby po dešti.

Už je tu zase čas grilovacích radovánek

Oblíbené grilování dá našemu metabolismu vždycky trochu zabrat. A nejsme-li nejmladší, o to víc. Jak tuhle stravovací neřest udělat zdravější a žaludku ulehčit proces trávení?

Ačkoliv porce kuřecích prsou připravených na grilu obsahují přibližně o polovinu nižší množství tuku než porce smaženého kuřete,  neznamená to, že mluvíme o nejzdravějším způsobu úpravy jídla.  Tuk odkapávající na rozžhavené uhlí způsobuje spaliny, které se teplým vzduchem přenesou zpět na potravinu a tím ji kontaminují. Volte kvalitní dřevěné uhlí, které nebezpečné zplodiny neuvolňuje. Nebo můžete tuk zachytávat na hliníkový tácek či alobal. Také olej zvolte takový, který se nepřepaluje, například řepkový. Nikdy ne máslo, přepaluje se!

Grilujte radši jen libové maso 

Čím vyšší je obsah tuku v potravinách určených na gril, tím více produkují karcinogenů.  Proto volte spíš drůbež, ryby a celkově libovější maso, tučné okraje a kůži z drůbeže odřízněte. Maso kupujte vždy čerstvé! Maso krájejte přes vlákno, zůstane pak křehké. Před grilováním maso na pár hodin naložte do čerstvé marinády, aby se vůně a chutě lépe rozležely. Takto připravené maso údajně dokáže několikanásobně snížit tvorbu zdraví škodlivých látek.

Jak odlehčit žaludku?

 Dejte si k masu pořádnou vitamínovou bombu v podobě čerstvého zeleninového salátu. Nikdy nejezte připálené maso. Pokud si dopřejete více přílohy, nezbude vám tolik místa na přecpávání se masem. Tučné dresinky na bázi majonézy nahraďte lehčími variantami např. s tvarohem či nízkotučným sýrem. Hořčice přidaná do marinády  zmírňuje pálení žáhy a nadýmání, majoránka pomůže proti křečím a kurkuma zmírní bolesti žaludku. Pokud trpíte na pálení žáhy, nepřehánějte to s alkoholem. 

 EH

Foto SXC.hu

Zpět 1 příspěvků
Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: